Omgeving

't Brielhof wordt omgeven door een grasveld van ongeveer 1000 m², ideaal voor een pleinspel of een potje voetbal. Het grasveld wordt omgeven door bos, samen ook goed voor 1000 m² speelplezier. Bovendien ligt vlak naast het lokaal het recreatiedomein de Brielmeersen, waar kinderen zich kunnen uitleven op het speelplein of in de bossen, of waar ze naar de dieren kunnen gaan kijken. Kortom, er zijn grenzeloze speelmogelijkheden rond 't Brielhof. Heb je liever nog meer speelruimte? Neem dan een kijkje bij speelmogelijkheden.

Is de grote polyvalente zaal te klein of wil je liever niet dat kinderen met moddervoeten binnen komen? Dan heb je geluk, want 't Brielhof ligt vlakbij een brug die 500 m² overspant. Ideaal voor een pleinspel als het regent! Onder deze brug loopt een fietspad dat aansluit op de provinciale milieuroute knooppunt nummer 7, de perfecte startplaats dus voor een dagje fietsen!

Onder diezelfde brug is er parkeergelegenheid voor een 20-tal auto's, 200 meter verder kunnen een kleine 100 auto's parkeren aan de Sint-Martinuskerk.

De ligging naast de Leie geeft de mogelijkheid aan zeescouts of kajakclubs om te voorzien in al hun noden. Aan de overzijde van het lokaal ligt de jachtclub van Deinze met de nodige aanlegsteigers.

Speelmogelijkheden

Een van de grootste troeven van 't Brielhof is de centrale, maar toch rustige ligging.

Op 2 minuten wandelafstand verwijderd, vind je de BrielmeersenDe Brielmeersen is een 40 hectaren groot speel- en recreatiedomein. Het erkende dierenpark biedt een sportief, recreatief en educatief gamma aan. Voor de sportievelingen is er een atletiekpiste, fit-o-meter, twee tennisterreinen in kunststofgras, en terreinen voor basketbal, voetbal en beachvolleybal. Ben je liever wat minder actief, dan kan je altijd minigolf spelen, de wandelpaden verkennen, de dieren bekijken of een ritje maken met het treintje. Op educatief vlak is er het bomenleerpad, een educatief lessenpakket natuur en begeleide wandelingen met natuurgids.

Dichterbij is er naast ons eigen grasveld even verder een groot grasveld aan een afgesneden oude Leiearm. Een gezellige plaats die voldoende ruimte heeft om te baseballen of te ravotten.

Stadsspelen organiseren is een gemak in 't Brielhof. Via een wandelpad langs de oever van de Leie sta je in enkele minuten al in het centrum van Deinze. Ons lokaal ligt op zo'n 500 meter van de Markt.

Meer info over de omgeving vind je bij uitstap en winkels.